İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

İtaatkar Köpek Cinsleri

PET BİLGİ

By melissa1 | 29-01-2022

İtaatkar Köpek Cinsleri

İtaatkar köpek cinsleri; Köpekler henüz yavruyken eğitilmeye başlanırsa daha itaatkar olabilirler. Aynı zamanda bazı köpeklerin diğer ırklardan daha itaatkar olduğu da bilinmektedir. Köpeklerin psikolojilerini iyi bilmek onlarla iletişim kurarken ve eğitim sürecinde fayda sağlar. Köpeğiniz üzerinde doğru enerjiyi kullanmalısınız. Beden dilinizin köpeğiniz üzerinde son derece olumlu etkileri bulunur. İtaatkar köpek cinsleri sahiplerinin lider olduğunu kabul eder ve genellikle onunla inatlaşmazlar. Fakat itaatkar köpeklerinde aldıkları eğitim davranış özelliklerinde etki gösterir. Bu nedenle köpeğinize doğru ve etkili eğitimi verebilmeniz önemlidir. Köpeğinize sahibinin siz olduğunu öğretmeli ve ispatlamalısınız. Eğitim veren kişinin otoritesi, kendinden emin olması, tutarlı olması ve sakinliği köpekleri etkileyerek sahibini dinlemesini sağlar.

İtaatkar Köpek Cinsleri

  • Border Collie

İtaatkar köpekler listesinin ilk sırasında yer alır ve dünyanın en zeki köpek ırklarından biri olarak bilinir. Yapılan bazı araştırmalara göre, Border Collie köpekleri yeni bir komutu 5 defa tekrar edildiğinde öğrenebilmektedir. Aynı zamanda komutların %95’ini anlamaktadır.

  • Poodle

Bir diğer isimleri Kaniş olarak biliniyor. Asaletle ilişkilendirilen ve Retriever grubuna dahil köpek ırklarıdır. Oldukça hareketli, neşeli ve hayvanlı canlılardır. Poodle köpekleri sistemli, enerjik ve azimli hayvanlardır. Bu sebeple bekçi köpeği, avcı köpeği ve kurtarma köpeği olarak görev almışlardır.

  • Alman Çoban Köpeği

Oldukça itaatkar, zeki ve uyanık köpeklerdir. Aynı zamanda kurtarma köpeği, bekçi köpeği ve rehber köpek olarak kullanılmaktadır.

  • Golden Retriever

Enerjisini dışarı vurabilmek için yavruluktan eğitilmeli. Sevecen oldukları kadar zeki bir ırktır.

  • Doberman

Tehlikeli olarak bilinseler de aslında oldukça sadık, sosyal ve itaatkar köpeklerdir. Sahiplerinin verdiği komutları eksiksiz şekilde yeterine getirirler.

Köpeğinizi Isırmaması İçin Eğitmek

  1. Köpeğinizi Sosyalleştirin: Köpeğinizin olabildiğince fazla insan ve evcil hayvan ile tanışması önemlidir. Özellikle yavruluk döneminde köpeğinizin yeterince sosyalleşmesine izin vermelisiniz. Böylece köpeğiniz daha az korkar ve saldırganlık göstermez.
  2. Köpeğinizi Kısırlaştırın: Kısırlaştırılmış köpekler daha az agresif olur.
  3. Olumlu Pekiştirme Kullanın: Köpeğinizin uygunsuz hareketlerini cezalandırmak yerine iyi hareketlerini ödüllendirmelisiniz.
  4. Köpeğin Hırlamalarını Durdurun: Köpeğinizin rahatsız olduğu bir durum karşısında hırlaması ısırabileceğine dair verdiği bir uyarıdır. Köpeğinizin hırlamasını önleyerek rahatsızlıklarını başka şekilde belli etmelerini sağlamalısınız. Ayrıca rahatsız olduğu koşullara dikkat etmeniz de önemlidir. Böylece rahatsız olduğu durumları olabildiğince engelleyebilirsiniz.
  5. İtaat Eğitimi Üzerinde Çalışın: İtaatkar köpekleri kontrol etmek çok daha kolaydır. İtaat eğitimine özen vererek köpeğinizin rahatsız olduğu zamanlarda size odaklanmasını sağlayabilirsiniz. Köpeğinizi kontrol etmeniz ısırmasını da engellemek anlamına gelir.

İtaatkar Bir Köpek Nasıl Eğitilir?

İtaatkar köpekler tüm komutlarınıza karşılık vermeli ve sizi dinlemelidir. Bu zaman içerisinde kazanılan bir artı olur ve eğitim ne kadar erken dönemde başlarda o kadar etki gösterir. Eğitim aşamasında tasma, kafes, sevdiği oyuncakları ve ödül mamalarını kullanabilirsiniz. 12 haftaya kadar köpeğinizde boyun tasması kullanabilirsiniz. Fakat daha sonra özel tasmalardan tercih edebilirsiniz. Köpeğinizin itaat eğitiminde bir süre demir parmaklı kafesler kullanabilirsiniz. Kafesin içi köpeğinizin rahat olmasını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir. İtaat eğitiminde ödül bisküvileri ve sevdiği oyuncakları kullanarak ilgisini çekebilirsiniz. Köpeğinizin uyurken yanında tuttuğu ve sürekli yanında olan bir oyuncak köpeğinizin eğitiminde oldukça etkilidir.

Köpeklerde Liderlik Eğitimi

Köpeklere liderlik yapabilmek için belli başlı kuralların konulması gerekmektedir. Köpekler doğaları gereği bağımsız ve hareketli canlılardır. Köpeğinize kurallar koymadığınızda bütün sınırlarını zorlamak isterler. Bu nedenle köpeğinizin sınırlarını siz belirlemelisiniz. Köpeğinize vereceğiniz liderlik eğitiminde yapmaması ve yapmaması gerekenleri öğretecek kurallar koymalısınız. Konulacak kuralların her zaman basit ve köpeğinizin anlayacağı kolaylıkta olması gerekir. Verilecek komutların gevşek olduğunda da köpeğinizin kafası karışabilir. Bu nedenle kurallar her zaman disiplinli şekilde öğretilmelidir. Köpeğinizin yaptığı herhangi bir davranışa bir gün izin verip diğer gün vermezseniz köpeğiniz komutu öğrenemez. Kuralların net olması ve bozulmaması gerekir. Tutarlı olduğunuz zaman köpeğinizde komutları doğru bir şekilde anlayıp uygulayabilir.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar