İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeğim Çok Hareketli, Nasıl Sakinleşir?

PET BİLGİ

By melissa1 | 01-11-2022

Köpeğim Çok Hareketli, Nasıl Sakinleşir?

Hareketli köpeklerin sakinleşmesi için kullanılabilecek çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler arasında köpeğim çok hareketli, nasıl sakinleşir diye merak eden köpek sahipleri tarafından kullanılabilecek olan ilk yöntem, köpeklerin fazlaca hareket etmesini sağlamaktır. Köpeklerin her gün belirli bir enerji harcamaları gereklidir. Bu enerjiyi harcamadıkları zaman fazla hareketli ve agresif olmaları çok normaldir. Bunun yanında aynı bebekler gibi, sahiplerinin gergin oluşu köpekleri etkileyecektir. Onunla daha fazla ilgilenilmesi ve sakin kalınması köpeğin daha sakin bir canlı olmasını sağlayacaktır.

Köpeğim Yerinde Durmuyor Ne Yapmalıyım?

Köpeklerin fazla hareketliliğine çözüm olarak kullanılabilecek yöntemler mevcuttur. Ancak köpeklerin yerinde durmaması, özellikle de geceleri fazla hareket etmeye başlamaları köpeklerde olabilecek olan bazı hastalıkların habercisi olarak görülebilir. Bunun için uzunca bir süredir aktif olarak hareket eden köpeklerin bir muayeneden geçmeleri gereklidir. Aşırı hareket bazı hastalıkların habercisi konumunda olabilir. Bunun dışında köpeklere bazı müziklerin dinletilmesi, daha sakin kalabilmelerine yardımcı olabilir. Her gün yeteri kadar hareket eden ve daha fazla hareket ihtiyacının olmadığı bilinen köpekler için sakinleştirici kıyafet ve tasmalar kullanılabilir. Köpekler için kıyafetlerin değil ancak tasmaların bazı yan etkileri olabilir. Bundan dolayı tasma kullanımına dikkat edilmesi önemlidir.

Kızgınlık Dönemindeki Erkek Köpek Nasıl Sakinleştirilir?

Kızgınlıktaki erkeklerin sakinleştirilmesi, farklı yöntemlerle sağlanabilir. Bu yöntemlerin başında köpeklerin meşgul edilmesi gelir. Her zaman yapmakta olduğu hareketten daha fazka hareket ettirilmeleri sayesinde erkek köpekler, kızgınlık döneminde olduklarını bu denli şiddetli hissetmeyebilirler. Bununla beraber lavanta yağı ile köpeklere masaj yapılması, müzik dinletilmesi gibi durumlar sayesinde de köpekler sakinleşebilir. Eğer daha önce en az bir kez çiftleşmişse erkek köpeklerin kısırlaşmaları hem sağlıkları hem de kendileri için çok daha faydalı bir seçenek olacaktır.

Köpekleri Sakinleştirmek İçin İlaç Kullanılır Mı?

Köpeklerde sakinleştirme ilaçları, günümüzde oldukça fazla kullanılmakta olan ilaçlardır. Köpeklerin kızgınlık dönemlerinde veya fazla hırçın ve hareketli oldukları zamanlarda bu ilaçlar kullanılabilir. Ancak bu ilaçların tümünün doktor tavsiyesi ile kullanılması önemlidir. köpeğim çok hareketli, nasıl sakinleşir sorusuna cevap arayan köpek sahiplerinin buldukları ilk seçenek ilaç kullanımı da olmamalıdır. Bunun için köpekler için ilaç kullanılabilir ancak ilk seçenek ilaç olmamalıdır.

Korkan Köpek Nasıl Sakinleştirilir?

Korkmuş köpeklerin sakinleştirilmesi, aslında oldukça basittir. Köpekler oldukça cesur canlılardır. Bununla beraber özellikle küçük ırk köpeklerin kendilerinden büyük canlı veya nesnelerden korktuğuna çok sık rastlanır. Öncelikle köpeklerin korktukları nesneden uzak durmaları gerekecektir. Bu nesnelerden uzak tutulmaları ile beraber başlarının okşanarak sakinleştirilmeleri gerekebilir. Küçük köpeklerin sakinleştirilmesi diğerlerine kıyasla daha kolaydır. Büyük köpeklerin sakinleşebilmesi için ise mutlaka köpekle temas edilmelidir. Köpekler kendilerini güvende hissettikleri zaman sakinleşmeye de doğrudan başlayacaklardır.

Köpekleri Sakinleştiren Yiyecekler Nelerdir?

Köpekleri sakinleştiren yiyecekler, insanların tükettikleri besinler gibi doğrudan yoktur. Ancak köpeklerin sakinleşebilmesi için feromon adı verilen bir sakinleştiricinin kullanılması gereklidir. Feromon hormonu, tüm canlıların diğerleri ile uyum sağlamaları için salgıladıkları hormonlardan biridir. Bu hormon sayesinde canlıların sakin kalabilme yetileri de mevcut olacaktır. Köpeklere annelerinin yanında olduğu hissinin verilmesi ile beraber kolaylıkla bu hormonun yükselmesi sağlanacaktır. Bu hormonun salgılanması ile beraber de köpekler sakinleşecektir.

Köpeğin Enerjisi Nasıl Atılır?

Köpeklerin enerjilerinin atılması, özellikle çalışan kişilerin fazlaca merak ettiği konulardandır. Bazı köpeklerin düzenli olarak yürüyüşe çıkarılmaları gereklidir. Düzenli olarak yürümedikleri zamanlarda köpeklerde bir enerji birikimi yaşanacaktır. Bu da köpekler için oldukça sağlıksız durumlar arasında yer alır. Bunun için evlerde yapılacak birkaç farklı yöntem mevcuttur. Köpekler için evde bir parkur oluşturulabilir veya köpeklerde evlerin içinde hareket edişleri sağlanabilir. Günümüzde küçük evlerde ikamet eden ve köpeği olan kişilerin kullandıkları yöntemlerden biri de köpeklerin koşu bandı kullanmalarıdır. Tıpkı insanlar gibi köpekler de kendi tempolarına uygun olan hızda koşabilir ve enerjilerini atabilirler.

Köpeğe Sessiz Komutu Nasıl Öğretilir?

Köpeklere sessiz komutunun öğretilmesi, oldukça basit verilen eğitimler arasında yer alır. Günümüzde pek çok köpek, toplu ikamet yerlerinde sahipleri ile beraber yaşamasından dolayı sessizlik komutu eğitimini almaktadır. Köpeklerin sessizlik komutu eğitimi, köpeklere mama ya da ödül mama ile kolaca öğretilebilen durumlar arasında yer alır. Köpekler sessiz ve sakinken sahipleri, ellerine bir ödül mama alırlar. Köpek, mamayı gördüğü zaman istemsiz olarak havlayabilir. Ancak sessiz komutu kendisine verildikten sonra hemen peşinden mamanın verilmesi ile beraber kolayca köpekler bu eğitimi öğrenmiş olacaklardır. Bu durumun küçük köpekler için birkaç kez, büyük köpekler içinse en fazla 10 kez tekrarı ile beraber sessiz komutu öğretilmiş olacaktır.

Köpekler Kaç Yaşından Sonra Sakinleşir?

Köpeklerin sakinleşme yaşları, orta yaşları gelmesinden sonradır. Köpeklerin ortalama ömürlerine göre kaç yaşında iken bu yaşta olacakları değişebilir. Ortalama ömürleri 10- 12 yıl olan köpekler 4 yaşlarından sonra sakinleşmeye başlayacaklardır. Ömrü 20 yıla dayanabilen köpekler içinde bu sınır 5- 6 olabilir. Köpekler bu yaşlarını geçmelerinden sonra, insanlarda olduğu gibi daha sakin bir hayat sürmeye başlayacaklardır.

Köpekler Evde Tek Sıkılır Mı?

Köpeklerin evde sıkılması, köpeklerin ne kadar uzun süre yalnız bırakıldıklarına göre değişiklik gösteren durumlar arasında yer alır. Bazı köpekler, sahipleri tarafından sürekli yalnız bırakılmalarından dolayı bu duruma alışabilirler. Ancak hangi tür olursa olsun köpeklerin tek başlarına 10 saatten daha fazla yalnız bırakılmamaları tavsiye edilir. Özellkle de köpeğim çok hareketli, nasıl sakinleşir sorusunu yönelten köpek sahiplerinin köpekleri ile yeterli zamanı geçirmelerine dikkat etmeleri gereklidir. Eğer dikkat edilmezse köpekler sürekli olarak yalnız olmalarından dolayı hırçınlaşabilir, daha fazla hareket etmeye eğilimli olabilirler.

Ayrıca Bakınız: Köpek Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar