İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Köpeklerde Titreme: Köpekler Neden Titrer

PET BİLGİ

By melissa1 | 30-10-2020

Köpeklerde Titreme: Köpekler Neden Titrer

Köpeklerde titreme durumu görmeniz endişelenmenize yol açması gayet normaldir. Köpekler çeşitli nedenlerle titreyebilirler. Köpeğiniz uyurken titrerse rüya gördüğü için tepki vermesinden dolayı titreyebilir. Gösterdiği diğer semptomları gözlemlemeniz durumun ciddiyetini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Köpekler Neden Titrer

Bir köpeğin titremesinin en yaygın nedenleri nelerdir? Köpeklerde titreme ciddi bir durum mu? Ve ne zaman veterinerinizle konuşmalısınız?  Bu sorularınızın cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Köpeklerde Yaygın Titreme Nedenleri

Köpeklerin titremesinin birçok olası nedenleri vardır. Çoğu köpekte görülen bu titreme davranışının en yaygın sebeplerinin inceleyelim.

Köpeklerde Soğuk Havaya Bağlı Titreme

Köpeklerde titremeye bağlı üşüme

Hava serin veya yağmurluysa özellikle dikkatli olun, çünkü bu köpeklerin soğuk havayı hissetmesine neden olur. Köpeğinizin titremesi onu ısıttıktan sonra durmuyorsa, başka bir şey olmadığından emin olmanız için veterinerinize danışın.

Köpeklerde Kas Zayıflığına Bağlı Titreme

Köpeklerde titreme, ağrı, yaralanma veya halsizliğin yaygın bir belirtisidir. Titremenin belirli bir bölgeyle sınırlı olup olmadığını örneğin, bacaklarının titrediğini görmeniz gün içinde yaptırdığınız yürüyüş ve yaptığı aktiviteler sonucu kas yorgunluğundan dolayı olabilir. Eğer titreme uzun sürüyor ise köpeğiniz acı veya güçsüzlük nedeniyle titrerse daha stresli ve agresif davranışlar sergileyebilir.

Köpeklerde Stres veya korku Bağlı Titreme

Köpeklerde titreme, sızlanma, hırlama, nefes nefese kalma gibi işaretlerle ve kulaklarını geriye iterek korktuklarını belli ederler. Sık sık endişeli görünüyorlarsa, bu şekilde hissetmelerine neden olan olası durumları bulursanız köpeğinizin korkmasına ve titremesine son verebilirsiniz.

Köpeğinizin neyden korktuğunu bulamıyorsanız köpekler nelerden korkar yazımıza göz atabilirsiniz. Ardından mümkünse bu korktukları durumları köpeğinizin çevresinden uzaklaştırın veya köpek davranış uzmanından yardım almayı düşünün.

Köpeklerde Heyecana Bağlı Titreme

Bir köpeğin sürekli titremesinin olası nedenlerinden biri onu heyecanlandıran durumlardır. Köpeğiniz sizinle oynarken, eve yeni geldiyseniz ve sizi görmekten mutluluk duyduğunu veya yürüyüşe çıkacağınızı ona hissettirirseniz köpeğiniz sevinçten böyle bir davranış sergileyebilir.

Köpekler neden titrer? Köpekler heyecan nedeniyle sallandıklarında, biriken enerjilerini dışa vurmaya ve sabırsız olduklarını gösterirler.

Köpeklerde Dikkat Çekmeye Bağlı Titreme

Bununla birlikte, köpeğinizi her salladığında rahatlatmak için acele ederseniz, titremenin dikkatinizi çekmenin iyi bir yolu olduğunu öğrenebilirler. Hatta bazı köpekler, artık dikkatinizi böyle çektiğinizi anladıkları için size istediklerini yaptırmaya çalışırlar.

Köpeklerde Yaşlanmaya Bağlı Titreme

Köpeğinizin artık zayıflayan bacak kaslarının yaşlandıkça titremesi görülmesi ihtimal bir durumdur. Ancak titreme aynı zamanda artrit veya eklem ağrısının bir işareti olabilir.

Köpeğinizin Titremesine Neden Olabilecek Tıbbi Durumlar

Köpeklerde titreme

Köpeğinizin titremesine neden olabilecek birçok ciddi hastalık var. Bunlar arasında distemper hastalığı, nörolojik hastalıklar, böbrek hastalığı ve nöbet bozuklukları köpeklerde titremeye neden olabilir. Köpeğinizin aşırı titrediğini fark ettiğinizde, veteriner konuşabileceğiniz en iyi kişidir. Doğru zamanda uygun teşhis, köpeğinizin sağlını en kısa zamanda geri almasına yardımcı olabilir.

Tüylü dostunuzun davranışındaki aktivite düzeyi ve iştahındaki diğer değişiklikleri dikkatlice takip edin. Köpeğinizin dışkısının ve idrarının sıklığına, kokusuna ve kıvamına çok dikkat edin. Köpeğinizin titremesi nispeten yeniyse ve diğer semptomlarla birlikte görülüyorsa mümkün olan en kısa sürede tam bir veteriner muayenesi yaptırın.

Köpeklerde titremeye neden olan bazı hastalıklar tedavi edilebilir. Ancak distemper gibi çok ciddi bulaşıcı hastalıkların tedavisi çok zordur. Bu yüzden köpeğinizi hastalıklardan korumak için aşılarını tam anlamıyla yaptırmanız gerekir.

Köpeğinizi Veterinere Ne Zaman Götürmelisiniz?

Titremenin çevresel bir faktörden kaynaklanmadığını belirledikten sonra (evde yeni bir kişinin neden olduğu stres, vb.) Eğer köpeğiniz titremenin yanı sıra ek semptomlar gösteriyorsa bir hastalığa işaret olabilir.

 Bu semptomlar şunları içerir:

  • Burun akıntısı
  • Öksürme
  • Ateş
  • İshal
  • Azalan iştah
  • Kusma
  • Göz akıntısı
  • Nefes nefese kalması

Titreyen bir köpeğin tedavisi, altta yatan nedene göre değişecektir. Köpeğinizin titremeleri kısa sürüyorsa endişelenmenize gerek yoktur. Fakat titremeleri uzun ve sık yaşanıyorsa gerekli testleri yaptırmak için veterinerinize gitmeniz gerekir.

Köpeğiniz yediği yemeğe bağlı olarak, zehirlenmesine yol açan zarar toksinlerden dolayı titreme yaşayabilir. Yemek listesini veteriner hekiminiz ile paylaşmanız gerekir. Köpeğinizin kusma yoluyla midesindeki zararlı toksinlerden arındırılmış olacaktır.

Köpeğinizin başka durumlarda titrediğini görüyorsanız köpek soru-cevap bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Sevimli tüylü dostunuzla birlikte mutlu ve sağlıklı günler yaşamanızı dileriz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar