İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Kuşunuzun Depresyonda Olduğuna Dair İşaretler

PET BİLGİ

By melissa1 | 29-10-2020

Kuşunuzun Depresyonda Olduğuna Dair İşaretler

Kuşlar sadece depresyona girmezler, aynı zamanda kendi kendine zarar verici davranışlar sergileyebilirler. Bunun dışında bağışıklığın zayıflamasına bağlı olarak iştah kaybı gibi sorunlara yol açabilir. Eğer ki sevimli minik kuşunuzun depresyonda olabileceğinden şüphe duyuyorsanız sizlere PetYasam.com olarak listeleyeceğimiz maddelere dikkat etmelisiniz.

Kuşunuzun depresyonda olabileceğini gösteren işaretler, kuşunuzun çevresini veya kuşunuzla etkileşim düzeyini değiştirmeniz gerektiğini gösterebilir.

Kuşlarda İştah Kaybı

Depresyonun evcil kuşlarda birden fazla belirtisi olsa da bunların en büyük ve en belirgin olanı iştah kaybıdır. Genetik olarak metabolizmaları çok hızlı olan kuşların, yemek yemesinde azalma olduğunu erken fark etmek son derece önemlidir. Kilo kayıpları çok hızlı gelişebilir ve bu durum minik kuşlarımız için hayati sorunlara yol açabilir. Kuşlarınızın yiyecek alışkanlığının art arta iki gün değiştiğini eğer ki fark ederseniz konu ile ilgili uzman veteriner hekimlerden derhal destek almalısınız.

Kuşlarda Saldırganlık

Kuşunuzun depresyonda olduğunu en büyük ve en kolay anlamanın yolu hareketlerindeki ani değişikliklerdir. Çoğu zaman özellikle papağanlarda bu durum kendini saldırganlık olarak gösterebilir. Kişilikte ani değişiklik olarak tanımlayabileceğimiz saldırganlık mevsimlere bağlı olarak veya hormonal sorunlarla ilişkili olsa da sürekli kişilik dışında davranışlar sergileyen kuşunuzun kronik olarak mutsuz olduğunun bir işareti olabilir.

Kuşunuzun mutsuz olduğunu düşünüyorsanız tıbbi endişeleri ortadan kaldırmak için bir veteriner hekim tarafından bu durumun araştırılmasını isteyebilirsiniz. Eğer tıbbi bir durum yok ise çevresel faktörleri ve kuşunuza davranış biçimlerinizi gözden geçirmelisiniz.

Eğer kuşlarınızda ısırma problemi var ise Kuşlar Neden Isırır? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kuşlarda Tüy Yolma

Kuşunuz tüy yolmaya başladığında bu durum kronik ve geri dönüşü zor yıkıcı bir soruna dönüşebilir. Kuşunuzun fiziksel olarak kontrollerinizi sağladığınızda kel bölgeler fark etmeye başlarsanız zaman kaybetmeden veteriner hekiminize hastalıkları ekarte edebilmek için kuşunuzu kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin.

Veteriner hekim kontrolünden sonra kuşunuzda herhangi bir tıbbi sorun olmadığından emin olunduktan sonra kuşunuzun tüylerini neden kopardığını anlamaya başlayabilirsiniz. Bu gibi durumların başlıca nedenleri ise; can sıkıntısından veya yeterince sosyal etkileşimde bulunmadığından tüy yolma davranışı görülebilir. Bu durumun önüne geçmek için kuşunuzla daha fazla zaman geçirmek ona ilaç gibi gelecek ve stresten uzak tutacaktır.

Kuşlarda Ses Değişimi

Kuşunuzu çok iyi tanıyorsanız, ortalama bir günde çıkardığı seslerin sıklığı ve türlerine çok iyi hakim olmalısınız. Kuşunuzun çıkardığı seslerin seviyesinde veya türünde herhangi bir değişiklik fark etmeye başlarsanız bu minik dostunuzun depresyon yaşadığının bir göstergesi olabilir.

Genelde pek çok kuş can sıkıntısı veya ilgisizlik nedeniyle çığlık atma gibi sesler çıkarabilir, bunun en önemli nedeni ise sizinle etkileşim kurmak istemesidir.

Kuşlarda Tüye Girme

Kuşunuzun stresli veya depresyonda olabileceğinin bir başka göstergesi ise kafasının üstünde görülen kapsül şeklinde tüylerdir. Bu tüyler bir sağlık sorunu oluşturmasa da kuşunuzun yaşam kalitesini etkileyebilecek sorunlara dair ipucu verebilir.

Minik sevimli dostunuzun üzerinde kapsül şeklinde tüyler var ise kuşunuzun çevresine, yemlerine, kafes içerisindeki oyun araç-gereçlerine ve en önemlisi sizinle olan iletişimine dikkat etmelisiniz.

Eğer yavru bir muhabbet kuşu sahiplendiyseniz Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar